ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΑΛΛΙΑΣ

Το 1ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας μετά το πρώτο έτος εφαρμογής του προγράμματος εκπαιδευτικών ανταλλαγών Comenius με τίτλο  <<TODAY'S SEEDS ARE TOMORROW'S FORESTS>>  γνωστοποιεί τις εξής δράσεις στις οποίες πήρε μέρος.
Η πρώτη συνάντηση των σχολείων- εταίρων έγινε στο Παρίσι  μεταξύ 13 και 17 Νοεμβρίου 2012 στο σχολείο  Ecole Paul Baudry. Στην συνάντηση αυτή  συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από τις 9 χώρες-εταίρους και το αντικείμενο της συνάντησης αφορούσε στον προγραμματισμό δράσης για τα δύο χρόνια υλοποίησης του προγράμματος.

Το 1ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας αντιπροσωπεύθηκε από την καθηγήτρια κ. Βουλκίδου Φωτεινή και την Διευθύντρια του σχολείου & υπεύθυνη του προγράμματος κ. Βαλαβάνη Αντωνία.
ΔΡΑΣΕΙΣ 1ΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ:
Γνωριμία των εταίρων μεταξύ τους.
Γνωριμία του Γαλλικού σχολείου και του Εκπαιδευτικό Συστήματος  της Γαλλίας.

Ανταλλαγή ερωτηματολογίων που είχαν ετοιμαστεί από τους μαθητές κάθε σχολείου- εταίρου προς τους εκπαιδευτικούς των άλλων σχολείων που αφορούσαν στα χαρακτηριστικά των άλλων χωρών που κάθε μαθητής θα ήθελε να γνωρίσει.

Παρουσίαση σημαντικών  χαρακτηριστικών της χώρας / της πόλης / του σχολείου κάθε εταίρου με  βίντεο  που είχαν φτιάξει οι μαθητές των σχολείων- εταίρων.
Το σχολείο μας  παρουσιάσε τα βίντεο:  MY COUNTRY HELLAS, MY CITY PTOLEMAIDA, MY SCHOOL-1o GEL PTOLEMAIDAS που είχαν φτιάξει οι μαθητές μας και τα οποία, όπως και των άλλων χωρών βρίσκονται ανηρτημένα τόσο στην Ιστοσελίδα του προγράμματος, http://seedsforforests.ro/ όσο και στην ιστοσελίδα του σχολείου μας http://1lyk-ptolem.koz.sch.gr
Επιλογή του λογότυπου που θα χρησιμοποιούμε  στο εξής από μια σειρά τέτοιων που είχαν ετοιμάσει μικροί μαθητές του σχολείου της Γαλλίας.


Εκδρομή στο δάσος του Fontainebleau  και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο του Παρισιού φύτευση σε κεντρικό πάρκο ενός  δέντρου- σύμβολο της κοινής μας δράσης.


Ωραία στιγμή η φύτευση από τους μικρούς μαθητές της ελιάς που το ελληνικό σχολείο τους είχαμε πάει ως δώρο φιλίας.