ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Η δεύτερη  συνάντηση των σχολείων- εταίρων έγινε στη Γρανάδα της Ισπανίας μεταξύ  5 και 9 Φεβρουαρίου 2013 στο σχολείο « IES LA MADRAZA  Instituto de Ense?anza Secundaria de Granada ». Για πρώτη φορά σπουδαστές από όλες τις χώρες εταίρους συναντήθηκαν και μοιράστηκαν ωραίες στιγμές
Το 1ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας αντιπροσωπεύθηκε από την Διευθύντρια του σχολείου & υπεύθυνη του προγράμματος κ. Βαλαβάνη Αντωνία και πέντε μαθήτριες.

ΔΡΑΣΕΙΣ 2ΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ:
1η ημέρα
Παρουσίαση του  Εκπαιδευτικό Συστήματος  της Ισπανίας.
Παρουσιάσεις από όλες τις χώρες με θέμα
 Χριστούγεννα με όλες τις αισθήσεις, " ΜΑΓΙΚΑ ΚΟΥΤΙΑ».
Ο πλούτος των πληροφοριών και οι ιδιαίτερες στιγμές γύρω από αυτή τη δραστηριότητα δημιούργησαν ένα πολυπολιτισμικό μωσαϊκό από τα έθιμα και τις παραδόσεις της κάθε χώρας.


Το σχολείο μας παρουσίασε τα Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα της Ελλάδας και προσέφερε  παραδοσιακά γλυκίσματα, βασιλόπιτες και τα χριστουγεννιάτικα καραβάκια που οι μαθητές είχαν φτιάξει .
Όλοι  μαζί φυτέψαμε στον βοτανικό κήπο του σχολείου την ελιά που είχαμε φέρει δώρο στους Ισπανούς φίλους μας.

Το βράδυ, μετά από μια πολύ όμορφη αλλά και κουραστική μέρα, πήγαμε για μια μεγάλη βόλτα στο Ελ Albayc?n, το παλιό και υπέροχο μαυριτανικό σύμβολο της Γρανάδας.
 2η ημέρα
Ξενάγηση στο Παλάτι της Αλάμπρα.
 Η Αλάμπρα φρούριο, παλάτι και αξιοθέατο εξαιρετικής Ισλαμικής αρχιτεκτονικής αναγνωρίστηκε από την ΟΥΝΕΣΚΟ  μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η εμπειρία ήταν καταπληκτική και θα παραμείνει σε όλους μας αξέχαστη.

Η 3η μέρα
Το πρώτο μέρος της ημέρας ήταν αφιερωμένο στη συνεργασία των εταίρων για αξιολόγηση της μέχρι τώρα δράσης μας και τον μελλοντικό σχεδιασμό του προγράμματος.Στη συνέχεια είχαμε ένα ταξίδι στα βουνά. Επισκεφθήκαμε το Εθνικό Πάρκο "Sierra de Hu?tor".

Στο κέντρο περιβάλλοντος του Πάρκου  παρακολουθήσαμε  ένα ντοκιμαντέρ για τα δάση της Ισπανίας και στη συνέχεια ανεβήκαμε στα βουνά και θαύμασαμε τις ομορφιές της φύσης και τις χιονισμένες κορυφές της  Sierra Nevada.

Την  4η ημέρα είπαμε αντίο στην Γρανάδα και την Ισπανία.