ΥΠΟΔΟΜΗ

Το σχολείο μας συστεγάζεται με το 2ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας.

Το σχολείο διαθέτει 17 Αίθουσες διδασκαλίας, Γραφεία Διευθυντή και Καθηγητών, 2 Εργαστήρια πληροφορικής, Εργαστήριο Φυσικών επιστημών, Γυμναστήριo, Βιβλιοθήκη, Αίθουσα Προβολών και πολλούς βοηθητικούς χώρους.

 

aithdid

 Αίθουσα Διδασκαλίας

 

aithprob

Αίθουσα Προβολών

Διαθέτει τηλεόραση, βιντεοπροβολέα και φορητό Η/Υ με σύνδεση στο διαδίκτυο

bibl2

Βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη αυτή δημιουργήθηκε από το 3ο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης 2000-2006 και κόστισε στο ελληνικό δημόσιο περίπου 450.0000 ευρώ. Χρησιμοποιείται ως χώρος μελέτης από καθηγητές και μαθητές στα πλαίσια των ερευνητικών εργασιών και του προγράμματος Comenius.

 

fep

fep2

Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών

Βρίσκεται στο ισόγειο, είναι πλήρως εξοπλισμένο τεχνολογικά, διαθέτει ηλεκτρονικό υπολογιστή με πρόσβαση στο διαδίκτιο και εγκατεστημένα προγράμματα προσομείωσης και μοντελοποίησης δεδομένων, (interactivephysics, modellus), βιντεοπροβολέα, και βοηθητική αίθουσα- παρασκευαστήριο. Χρησιμοποιείται για τη διδασκαλία των μαθημάτων της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας καθώς και την υποστήριξη των Ερευνητικών Εργασιών και του προγράμματος Comenius

epl1  epl2

 

1ο Εργαστήριο Πληροφορικής

Το πρώτο εργαστήριο Πληροφορικής λειτουργεί στο δεύτερο όροφο του σχολείου. Εγκαταστάθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Μνηστήρες. Οι υπολογιστές είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο με λειτουργικό Windows 98. Η ύπαρξη βιντεοπροβολέα διευκολύνει πολύ στη διδασκαλία αλλά και τη κατανόηση του μαθήματος. Διδάσκονται τα μαθήματα πληροφορικής και οι ερευνητικές εργασίες. Τέλος, υπάρχει βιβλιοθήκη με πλούσιο λογισμικό που αφορά τα περισσότερα μαθήματα του σχολείου (μαθηματικά, θρησκευτικά, χημεία, κλπ.)

 

 2ο Εργαστήριο Πληροφορικής

 

Το δεύτερο εργαστήριο Πληροφορικής λειτουργεί στον πρώτο όροφο του σχολείου. 'Εχει σύγχρονο εξοπλισμό και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των μαθητών. Αποτελείται από 11 σταθμούς εργασίας και 1 εξυπηρετητή, τελευταίας τεχνολογίας, όλους συνδεδεμένους σε δίκτυο. Βιντεοπροβολέας υπάρχει και σε αυτό το εργαστήριο. Διδάσκονται  σε αυτό τα μαθήματα πληροφορικής και χρησιμοποιείται για τις ερευνητικές εργασίες, τα υπόλοιπα μαθήματα (λογοτεχνία, φυσική, κλπ.) και το πρόγραμμα Comenius.

 

gym 

Γυμναστήριο

Το κλειστό γυμναστήριο του σχολείου μας βρίσκεται στον παρακείμενο αύλειο χώρο. Είναι ένα σύγχρονο κτίριο, πλήρως εξοπλισμένο και χρησιμοποιείται και από τα δύο συστεγαζόμενα Λύκεια, ενώ τις απογευματινές ώρες χρησιμοποιείται για προγράμματα μαζικού αθλητισμού του Δήμου Εορδαίας.